Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Ταξίδι στο Χρόνο.

Ναι,σε όλους μας έχει μπει η ιδέα για ένα ταξίδι στο χρόνο.Είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον.Θα αναφερθώ πρώτα στο παρελθόν κι έπειτα στο μέλλον.Αν και δε γνωρίζουμε επ'ακριβώς τι είναι το ταξίδι στο χρόνο θα δώσω δυο ιδέες (η δεύτερη εναλλακτική μου ήρθε τώρα στο μυαλό ενώ σκεφτόμουν κάτι άλλο ωστόσο. :P) και όποιος θέλει μπορεί να τις συζητήσει μαζί μου.
         (a)-Η πρώτη πιθανή εκδοχή αποτελεί και την επικρατούσα άποψη του θέματος : Το "εγώ" μας ταξιδεύει με "άγνωστο" τρόπο και μηχανισμό στην ταινία του χρόνου με αντίθετη φορά.Περνάει από καταστάσεις και πρόσωπα παρατηρώντας,δίχως να μπορεί να επηρεάσει τα δεδομένα με την παρουσία του.Δε γνωρίζω βέβαια αν το όριο του ταξιδιού φτάνει στη γέννηση του συγκεκριμένου ατόμου ή αν κατά τη γέννησή του δημιουργείται συγκεκριμένο "spot" πάνω στην ταινία του χρόνου ώστε να μπορεί έπειτα να γυρίσει μόνο έως αυτό το "spot". Όπως και να'χει,ακούγεται ωραίο,χωρίς όμως να υπονοώ πως δε θα'χει μειονεκτήματα.
        (b)- Η δεύτερη πιθανή εκδοχή,την οποία θεωρώ και πιο "πραγματική" ,αποτελεί το εξής σκεπτικό. Το ταξίδι αυτό είναι ικανότητα κάθε ανθρώπου και αποτελεί το ταξίδι στις αναμνήσεις,τα βιώματα,τις εμπειρίες καθώς και τις γνώσεις που έχει αποκτήσει/ζήσει μέχρι τώρα.Με απλά λόγια,το άτομο κάνει αναπαραγωγή σε "ξεχασμένα" γεγονότα του παρελθόντος,ενδεχομένως μέσω των ονείρων του. Αυτή η εκδοχή πλησιάζει πιο πολύ την πραγματικότητα.Τουλάχιστον σ'αυτό τον αιώνα,γιατί στον επόμενο ποιος ξέρει τι μπορεί να έχει βρεθεί για το ταξίδι στο χρόνο. (Αν πάντως ταξιδέψει κάποιος εκείνο τον καιρό στο παρελθόν,θα με βρει  να ψάχνω απαντήσεις.Θα γελάσει σίγουρα!!! :P)
       Το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να γίνει είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον.(θεωρητικά πάντα). Τώρα το πως,είναι κομματάκι δύσκολο να το ξέρουμε αλλά η φαντασία μας επιτρέπει να φτιάξουμε ένα ωραίο σενάριο. Τι πιστεύω εγώ λοιπόν για τη διαδικασία; Μα είναι πολύ απλό. Όπως μπαίνεις στο 2άρι στη Θεσσαλονίκη για να βγεις Αριστοτέλους,έτσι θα μπαίνεις αντίστοιχα στο "x,y,z"  για να βγαίνεις στο 1948 ή στο 2025 (τυχαίες χρονολογίες). Ναι,επιστημονική φαντασία όλο το σκηνικό,δε διαφωνώ,αλλά και αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα που έχουμε τώρα,στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας κάποτε φάνταζαν επιστημονική φαντασία.
       Από το παρελθόν γίνονται έρευνες για το ταξίδι στο χρόνο. Κατά καιρούς υπήρχαν διάφορες μηχανές του χρόνου,καθώς και χρονοταξιδιώτες.Δε μπορώ να πω αν πιστεύω ή όχι,ακόμα τα επεξεργάζομαι σαν συμβάντα.Θεωρητικά,υποστηρίζεται πως είναι εφικτό το ταξίδι στο χρόνο,προς το μέλλον όμως.Κι αυτό ακόμα το επεξεργάζομαι.Ας πούμε όμως τώρα και μια θεωρία συνωμοσίας για να κλείσει χιουμοριστικά το άρθρο.
        Λένε λοιπόν πως στα μυστικά έγγραφα και βιβλιοθήκες που βρίσκονται κάτω από τη γη,στο Βατικανό,κρύβεται μια μηχανή του χρόνου που δημιουργήθηκε από τον καθολικό ιερέα Ernetti Pelegrino.Λέγεται πως το 1994,πριν ξεψυχήσει,είπε πως κατάφερε να δημιουργήσει τη μηχανή του χρόνου και να καταγράψει λέει την ώρα της Σταύρωσης (!!!).Η μηχανή αυτή ονομάζεται Chronovisor και μπορεί ν'ανοικοδομεί τα ηχητικά καθώς και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα από το παρελθόν,να τα ενισχύει και να τα παρουσιάζει σαν ταινία.Ταινία του παρελθόντος.
       Η προσωπική μου άποψη για τη Chronovisor.Δεν υπήρξε ποτέ. Δε θα δικαιολογήσω την άποψή μου γιατί θα βγω εκτός θέματος.Έχει να κάνει όμως με τη θρησκεία.Όσοι θέλετε ψαχτείτε γι αυτό που περιγράφω παραπάνω και ρίχτε μια γνώμη για συζήτηση.Συγχωρέστε με για τυχόν λάθη πάσης φύσεως στο κείμενο,όμως η ώρα είναι περασμένη κι εγώ ίσα που μπορώ και σκέφτομαι. Προς το παρόν λέω ν'αφήσω το γράψιμο και να πάω να κοιμηθώ ήσυχος.(Πω πω,πήγε 6.12. Πέρασε η ώρα γρήγορα.Ούτε σε χρονομηχανή μέσα να ήμουν!! :P)

2 σχόλια:

 1. Πρώτα απ όλα πολύ ενδιαφέρον blog!

  Επιφυλάσσομαι για τα ταξίδια στο χρόνο. Στο γενικότερο πλαίσιο, πάντα, διότι δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις. Πάντως, στηριζόμενος στην εκδοχή ότι η ενέργεια (και η ύλη κατά άμεση συνέπεια) είναι σταθερή στο σύμπαν, ο χρονοταξιδιώτης θα προσθέσει ύλη στο στιγμιότυπο του σύμπαντος που επιλέξει να "προσγειωθεί". Και αυτό είναι μπερδευτικό!
  Επίσης, για να "προσγειωθείς" σε μια στιγμή στο μέλλον πάνω στη γη, πρέπει να κάνεις πολύ πολύπλοκους υπολογισμούς με μεγάλη ακρίβεια. Ας πούμε πως ορίζουμε ως αρχή του συστήματος αναφοράς την σημερινή θέση της γης(χ,y,z,t).
  Για να προσγειωθώ στο σπίτι μετά από 20 χρόνια, πρέπει να υπολογίσω θέση του σπιτιού πάνω στη γη, η οποία εκτελεί μια παράξενη σύνθετη κίνηση γύρω από τον ήλιο, και γυρω από το κέντρο του γαλαξία μας, και φυσικά γύρω από τον άξονά της. Επίσης πρέπει να λάβω υποψη ότι και ο γαλαξία μας κινείται, ενώ το σύμπαν διαστέλλεται. Αν βάλω δηλαδή συντεταγμένες προσγείωσης (χ,y,z,t+20) θα βγω σε εντελώς άλλη τοποθεσία, ελπίζω όχι μέσα σε κάποιο ουράνιο σώμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά,για τα ταξίδια στο χρόνο υπάρχουν κι άλλες απόψεις.Όπως πχ, το ταξίδι μέσω μιας σκουληκότρυπας.Ουσιαστικά,ενώνεται μια μαύρη τρύπα με μια άσπρη τρύπα και δημιουργούν τη σκουληκότρυπα,όπου μοιάζει με σήραγγα.Μέσα στη σκουληκότρυπα ο χρόνος ξεγελιέται και το ταξίδι που θα σου έπαιρνε 1 δις χρόνια,γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.Τι θέλω να πω μ'αυτό; Ότι τελικά ο χρόνος δεν είναι εντέλει η παράμετρος που πρέπει να προσέξουμε σ'ενα χρονικό ταξίδι,διότι μέσα στο σύμπαν δεν είναι σταθερός,δεν είναι απόλυτος.Το θέμα είναι οι τεράστιες αποστάσεις,καθώς και η ενέργεια που χρειάζεται για να κρατηθεί μια σκουληκότρυπα ανοιχτή.
  Πάντως η ιδέα που περιγράφεις παραπάνω στηρίζεται στη λογική και αποτελεί κι αυτή ένα πιθανό σενάριο.Γενικά το θέμα αυτό,έχει πολλή κουβέντα. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή