Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αστρική προβολή : Ένα ταξίδι αλλιώτικο από τ'άλλα.

Αστρική προβολή ή αλλιώς,αστρικό ταξίδι ονομάζουμε την κατάσταση κατά την οποία το αστρικό μας σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό. Εικάζεται,ότι στο πεδίο μας,υπάρχει και το αστρικό πεδίο,το πεδίο των νεκρών,που μπορούμε να το επισκεφτούμε κι εμείς όταν είμαστε σε κατάσταση αστρικής προβολής. Το φυσικό μας σώμα συνδέεται με το αστρικό μας με τη λεγόμενη ασημένια κλωστή.Αυτή η ασημένια κλωστή σπάει μόνο κατά το θάνατο μας.Συνεπώς, το αστρικό σώμα μας δε μπορεί να χαθεί από το φυσικό.Άρα δε μπορούμε να χαθούμε όταν προβαλλόμαστε αστρικά στο χώρο,σε αντίθεση μ'αυτό που υποστηρίζει το σενάριο του Insidious (όσοι δεν το έχετε δει,να το δείτε,είναι ωραία ταινία). Επίσης,στον αστρικό κόσμο,υπάρχουν διάφορες οντότητες,με καλούς ή και ύπουλους σκοπούς,όμως δε μπορούν να σας κόψουν την ασημένια κλωστή,οπότε δε χρειάζεται να διστάζετε να δοκιμάσετε αστρική προβολή. Εύλογα θα με ρωτήσει κάποιος σ'αυτό το σημείο,"Γιατί ρε φίλε να κάνω αστρική προβολή,θα κερδίσω τίποτα; ". Η απάντηση είναι,όχι,δε θα κερδίσεις κάτι ουσιαστικό.Απλά θα καταφέρεις να δεις τον κόσμο υπό άλλη οπτική γωνία.Ενδεχομένως να γνωρίσεις και καλύτερα τον εαυτό σου.Και όχι,με την αστρική προβολή δε θα συναντήσεις στο αστρικό πεδίο τα αγαπημένα σου πρόσωπα που έχουν πεθάνει.Κι αυτό γιατί το αστρικό πεδίο είναι πολύ μεγαλύτερο από το φυσικό/πραγματικό πεδίο.
Πως μπορεί κάποιος να επιτύχει την αστρική προβολή; Ωραία,φτάσαμε στο ζουμί. Λοιπόν,εξαρτάται από το άτομο αυτό. Το στοιχείο-κλειδί της υπόθεσης είναι η απόλυτη χαλάρωση του σώματος. Αν μπορείς να φτάσεις σε κατάσταση REM (Rapid Eye Movement, κατάσταση βαθύ ύπνου) με τη συνείδηση σου να λειτουργεί τότε θα κάνεις πολλά ταξίδια. Ωστόσο,αυτό που περιγράφω είναι ιδιαίτερα δύσκολο για κάποιον που ακούει πρώτη φορά για την αστρική προβολή. Η αλήθεια είναι,πως όλοι κάποτε στη ζωή μας πραγματοποιήσαμε αστρική προβολή αλλά χωρίς να το θέλουμε. Γι αυτό και το επόμενο πρωί δεν το θυμόμασταν. Λοιπόν, για να πετύχεις την απόλυτη χαλάρωση κάνε το εξής (εμένα τουλάχιστον με βοηθάει απίστευτα πολύ) : Ξάπλωσε και χαλάρωσε τους μυς σου.Απαιτείται απόλυτη ησυχία και απόλυτο σκοτάδι. Έπειτα προσπάθησε να συγκεντρωθείς στους χτύπους της καρδιάς σου.Μόλις η καρδιά σου αρχίσει να χτυπάει πολύ αργά,οραματίσου το σώμα σου να ανεβαίνει προς τα πάνω (ξέρω,ακούγεται γελοίο,δεν είναι όμως.). Από ένα σημείο και μετά θα νιώθεις το σώμα σου να δονείται.Ξέρω ξέρω,τις πρώτες φορές,με το που το νιώθεις αυτό φοβάσαι,ανεβαίνουν οι χτύποι της καρδιάς σου,αποσυγκεντρώνεσαι και φτου κι απ'την αρχή. (Έχω φάει νύχτες και νύχτες έτσι.) Που θα πάει όμως,θα το ξεπεράσεις κι αυτό. Ενδέχεται όμως ν'ακούσεις και κάποια βουητά ή και φωνές μαζί με τις δονήσεις του σώματός σου. Φυσιολογικό είναι μην ανησυχείς. Kαι άντε πες ότι τα κατάφερες όλα αυτά,συγχαρητήρια,τώρα πλέον δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς τα πόδια σου για να κινείσαι στο χώρο. Όσο κι αν παράξενο σου φαίνεται,στον αστρικό κόσμο αιωρείσαι,δεν περπατάς.Μπορείς να γυρίσεις πίσω στο σώμα σου ό,τι ώρα θες,φτάνει να το σκεφτείς. Αυτό λοιπόν είναι το αστρικό ταξίδι,έτσι όπως το ορίζουμε,όπως το νιώθουμε.

Προσωπικά : Από τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού του 2005 που προσπαθούσα να κάνω αστρική προβολή,τα κατάφερα για πρώτη φορά στα μέσα του 2006. Ναι,ούτε εγώ πίστευα αρχικά πως υπάρχει,όμως τελικά το αποτέλεσμα με άφησε άφωνο. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και τη συνιστώ σ'όλους.Δε νομίζω πως υπάρχει κίνδυνος.Τουλάχιστον εγώ μέχρι τώρα δεν έχω πάθει κάτι. Τελευταία δε μπορώ να κάνω αστρική προβολή γιατί ο νους μου σκορπά στους 5 δρόμους και δε μπορώ να συγκεντρωθώ. Δοκιμάστε το,αξίζει τον κόπο.Ωστόσο μην απογοητευτείτε αν δε σας βγει με την πρώτη.Να έχετε υπομονή. Θα περιμένω εντυπώσεις.

2 σχόλια:

  1. Μάλλον δεν θα σε τρολλάρω σήμερα φίλτατε Γιώργο... Λέω να το δοκιμάσω σε κάποια φάση, αν και δεν το βλέπω να συμβαίνει στο άμεσο μέλλον, γιατί δεν παίζει πνευματική χαλάρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποτε σου βγαίνει.Κι εμένα δε μου συμβαίνει πάντα.Όταν συμβαίνει όμως είναι πολύ ωραίο. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή